torstai 27. marraskuuta 2008

Joret & Eskot

Matkalle lähtee 26 henkilöä:
Aleksi Sarkola
Anna Rintala
Anniina Kiiltomäki
Antti Hätälä
Antti Viitanen
Eeva Rönkä
Einari Karhu
Elina Pyysalo
Elmo Kangasluoma
Emilia Vanamo
Jenny Lindfors
Jesse Hätönen
Jukka Punamäki
Kerttu Sarkola
Marja Sarkola
Mikko Heini
Niina Känsälä
Otso Sarkola
Paula Savioja
Pauliina Nieminen
Riku Mäkinen
Taneli Känsälä
Tomi Marttila
Tuomas Kangasluoma
Tuuli Winter
Visa Winter-Viitanen

EDIT: henkilöitä lisätty listaan 30.11.2008

7 kommenttia:

dee kirjoitti...

Terve,

(Ihan alkuun toivoisin, että ne jotka tietää, että parempi puolisko tai muu asianosainen ei lue J&E-listaa, hoitais sen että tästä lähin nää keskustelut menee myös sinne suuntaan, jotta kaikki matkalle lähtijät tietäis missä mennään. Koskee myös sitä edellistä postia.)

Kuten aikaisemmassa postissa kirjoittelin, oli tänään puhetta myös erilaisista etukäteisjärkkäilyistä. Moni ilmoitti heti alkuunsa, kun Julle tästä reissusta kirjoitti, että vois ottaa jotain nakkeja vastaan, mutta ei haluu päävastuuta niskoille, joten jaetaan hommaa sitten vähän kaikille. Oikeastaan ainoa jo jaettu nakki on Empulla eli paikan varaaminen ja rahojen kerääminen. Emppu on siis majoitusvastaava.

Kesittiin (tai osan keksin kyllä ihan ite) muitakin nakkeja. Näitä saa varata itelleen tai ehdottaa muita niihin. Lisääkin saa nakkeja keksiä itselle tai muille. Ja nakkeja saa ottaa yksin, pariskuntana tai porukalla.

- Lentokapteeni(t): Tehtävänä selvittää miten tonne Toscanaan pääsee ja kertoa siitä muille. Eli miten Suomesta menee suoria lentoja lähimpiin kaupunkeihin eri yhtiöiltä. Hommaan ei sisälly lentojen varaus ellei sitten ite halua sitäkin hoitaa, vaan lähinnä tarkoitus ois, että jokainen ei joudu kattomaan joka lentoyhtiön lentoja ja pohtimaan kaikkia eri reittivaihtoehtoja. Tää on varmaan semmonen homma, jota voi alkaa tekemään jo heti, kun paikka on varmistettu. Sitten kun ihmiset alkaa tietämään miten matkustaa, niin voidaan miettiä yhessä, että oisko järkeä jollekin "yhteislennolle" tai private jetille.

- Vuokra-autovastaava(t): Vähän vastaava kuin edellinen, mutta pitäs selvittää minkälaista autonvuokrausmahollisuutta on. Eli miltä yhtiöltä saa autoja ja mihin hintaa. Tää on ehkä ajankohtaisempi vasta talvella.

- Tulkki eli Italian ope: Vastuullinen tehtävä opettaa meille kaikille Italian kielen alkeet. Tätä voi tehdä ihan miten haluaa. Voi vaikka laittaa joka viikko J&E-listalle viisi uutta sanaa tai kaksi hyödyllistä lausetta. Tai sit voi järkätä meille Italian alkeiskurssin joltain tutulta gigololta. Tai voi vaikka pitää Italian kielirasteja kaikissa J&E-tapahtumissa ennen ens kesää. Vapaat kädet keksiä mitä haluaa, mutta ois hienoo osata pari sanaa paikallista kieltä ennen matkaa.

- Lähiseutu tuntija(t): Tehtävänä selvittää mitä nähtävyyksiä löytyy ton meiän mökin läheltä. Onko lähikylässä maailman kuulu pizzaravintola? Entä mikä on lähin kaupunki ja onko siellä mitään nähtävää? Mitä muuta on lähiseudulla? Jänniä juttuja saa sitten mainostaa etukäteen tai koota niistä vaikka mapin kaikille luettavaksi. Vapaat kädet siis taas.

- Suurjuhlatiimi: Jollain tasolla ideana oli kai lähteä reissuun ens vuonna, koska aika moni meistä täyttää vuoden aikana 30-v. Sitähän pitää juhlistaa paikanpäällä jotenkin. Oli kysessä sitten yhen illan suurfestari, jossa kuullaan livenä Andrea Botticelliä tai joka iltainen juhlallisuus, niin joku porukka vois miettiä miten tää juhlistaminen tehdään.

- Viikkokilpailun juontaja(t): Toki tollaseen viikon yhdessä oloon pitää kuulua jotain kisailua. Oli se sitten päivittäinen tehtävä yksilöille tai yksi iso tiimikilpailu, niin jotain hauskaa yhteisjuttua pitää keksiä.

- Jekkumestari(t): Jos joku muistaa Riikan reissusta jotain, niin siellä oli kaikille salaisia tehtäviä. Jekkumestari(e)n tehtävänä on keksiä jotain sellaista tai sitten jotain ihan muuta. Kunhan matkaan saadaan jotain yllättävää.

Siinäpä alkuun pari mukavaa nakkia. Muistakaa että aikaa on, joten hirveetä stressiä ei mistään hommasta ainakaan heti alkuun ole. Mutta ainakin itse näkisin koko matkaspektaakkelin vaan parantuvan, jos kaikki tekee sitä varten jotain jo etukäteen. Jutelkaa siis itsenne, vaimojenne, poikaystävienne ja muiden matkaan lähtevien kanssa ja miettikää, mitä ite haluaisitte tehdä. Jos tolta listalta puuttuu joku juttu, jolla aiotte parantaa matkaa, niin kertokaa, että aiotte tehdä sitten sitä, ettekä tollasia paskanakkeja.

t. Pasi

ps. Mä ajattelin olla (mahdollisten muiden nakkien ohella) erityinen spämmivastaava, joka spämmää tästä aiheesta aina kun jaksaa/kerkiää/viitsii/tai siitä maksetaan palkkaa. Se on just mun erikoisalaa.

aleksi kirjoitti...

Moro,
Otso ja Kerttu Sarkola ovat myös henkilöitä. Ja Visa Winter-Viitanen on tuleva sellainen.
Eli porukkaa on ainaski 25 !

aleksi kirjoitti...

Eikä ollut Elmo Rutastakaan! Porukkaa on siis 26, vähintään.

BoBo kirjoitti...

Kannatan toveri Aleksin ehdotusta rekisteröidä myös alimittaiset Joret matkustajalistalle.

Jukka kirjoitti...

Mulla ei kait ollut vielä mitään nakkia. Voisin kuulua tuohon suurjuhlatiimiin.

On tää huisia. Ihan oma blogi ja kaikkee.

BoBo kirjoitti...

Voi vikke että on huisi blogi!

Minkä valtakunnan ajassa tää oikein elää? Lähinnä siis nuo kellonajat viestien perässä.

-bobo-

dee kirjoitti...

Oho! Lapset unohtui, kun kopioin nimet postien osoitteista. Seliseli. Korjataan asia ensi tilassa.

Blogin aika on tietenkin "Toscanan aikaa".