torstai 27. marraskuuta 2008

Majoitus

Kylässä nimeltä Pian de Sco sijaitsee meidän pikku maja
http://www.agriturismolacapitata.com/home_eng.htm

Tiedämme siitä seuraavaa:

-Isäntäperhe käyskentelee päivittäin kartanolla, lähinnä siivoilevat ja järjestelevät, kaikin puolin harmittomia.
-Isännät osaavat myös kokata. VVV:n koko porukka sai kahtena iltana täyskattauksen puutarhaan - paikallinen illallinen kaikkine ruokajuomineen (n. 25e/nuppi)!
-Kahden hengen huoneet ovat enimmäkseen juurikin kahden hengen huoneita eikä siis paljoakaan tilaa lisävuoteille, juuri ja juuri parille lastensängylle.
-Sisältä löytyy koko porukan vetävä tila. Lisäksi mm. pingis. Yhden ison keittiön lisäksi pienempiäkin.
-Piha-allas on hyvä. Matala pääty n. reiden puoliväliin ja syvä 1,5m. Syvä pääty sopii hienosti allaspalloiluun, jos ottaa mukaan sulka-/lentopalloverkon.
-Pihanurmi sopii harrasteluun, tosin rinteessä pallo/pullo voi vierähtää.
-Markettiin 20min autolla. Lähempänäkin joku pieni putiikki.
-Golffi aika lähellä, osa kävi pelailemassa.
-Viinitiloja on lähellä.

3 kommenttia:

Emilia kirjoitti...

Heipskukkuu!

Laitoin eilen Italiaan tarkistusmeilin, kun en ollut sitten varausmaksun maksamisen jälkeen muistanut tarkistaa, menikö maksu perille :[. Mutta kuulemma kaikki ok.. Ja jos en vielä kertonut, niin loppusumma maksetaan sitten siellä paikan päällä, mutta rahojenkeräyspolitiikasta lisää kevään mittaan...

Halusin vaan laittaa kommenttini, kun en ole ikinä kirjoittanut ihka-oikeeseen blogiin :).

T. Emppu "alloggiamento responsabile"

Jenny kirjoitti...

Mä kokeilen nyt kanssa ekaa kertaa että osaanko... Yks meidän perhetuttu on joku italiaekspertti ja laitto jotain vinkkejä mitä hänelle tuli mieleen (on kuulemma käynyt noilla mestoilla useasti ja oli taas parin viikon päästä lähdössä). En tiedä onko tästä meille mitään iloa mut tässä näitä hänen ajatuksia:

San Gimingnano ,upea kukkulakaupunki on mielestäni yksi viehättävimmistä Toscanan kaupungeista.Auton saa mukavasti kaupungin ulkopuolelle parkkiin,itse kaupungissa saa vain kävellä.Suurempi upea kaupunki on Siena .Kumpikaan ei ole kovin kaukana,oliskohan jotain 50-60 km (tosin pienet tiet ovat niin mutkikkaita että ajamiseen menee paljon enemmän aikaa kuin kuvittelisikaan!).Sopivia päivän retkeä ajatellen.

Yksi hyvä vaihtoehto voisi olla Chiantin kierros ,läpi upeiden viinialueiden.Matkan varrella on kivoja kaupunkeja esim Greve in Chianti (kivoja ruokapaikkoja ja kauppoja torin ympärillä,mm. upea viini- ja lihakauppa,ohittamaton kenkäkauppa jne), Radda in C. ,Castellina in C., Gaiole in C. ja Panzanoin C.Parasta ovat maisemat ,henkeäsalpaavia nousuja ja laskuja,ylhäältä upeat näkymät alas laaksoihin. Matkan varrella siellä täällä kivoja ruokapaikkoja ja viinitiloja.Yksi tosi upea pieni kylä on Volpaia,Raddasta Greveen päin:korkealla kukkulan laella ja kaiken keskellä todella hyvä ravintola La Bottega (sen tryffelipastaa tai-jänistä ei voita mikään!!).
Chiantin kierroksella saa hyvän kuvan siitä kuinka kaunista Toscanassa on.
Mukava kaupunki on myös Lucca, muuta se on jo vähän kauempana samalla suunnalla kuin Pisan kuuluisa torni.
Jos Firenzeen tekee mieli auto kannattaa jättää pois ja mennä julkisilla.Parkkipaikan löytyminen on lähes mahdotonta.

Viinitiloja on vaikka kuinka paljon,isompia ja pienempiä,hyvin paljon muistuttavat toisiaan.On sellaisia joihin täytyy varata kierrosaika etukäteen, sitten niitä joihin voi suhauttaa suoraan maistelemaan mutta niissä ei ole kierroksia.Mutta maisteluhan on kin pääasia! Olen käynyt lähinnä Chiantin alueella näissä ei varattavissa paikoissa, kaikki ovat olleet mielenkiintoisia ja toscanan viinihän nyt on niin mahdottoman hyvää.

Teitä on niin paljon ettei yhteisen ruokapaikan löytyminen ole kovin helppoa, mukavimmat paikat ovat yleensä melko pieniä.Toscanan ruokaherkkuja on mm. pappardelle al cinghiale (nauhapastaa ja kypsäksi haudutettua villisikaa,ribollita (minestronekeitto joka sakeutetaan paksuksi liottamalla sinne leipää),crostinit (varsinkin joissa on päällä fegatinia eli kananmaksatahnaa) ja tietysti bistecca fiorentina.

Sitten tietysti outletit joita on aika lähellä.Ei hassumpia paikkoja mutta vähän vaarallisia....

Minusta aina parasta on ollut vaan "oleminen" eli toscanalaisen elämän viettäminen:ulkona syöminen,hyvä ruoka ja viini,ruokakaupoissa käyminen ja katseleminen mitä toscanalaiset ostavat!

Että näin...

-jen

Rudy-T kirjoitti...

Toi Jenny mainitsema Lucca tuli esille myös meillä töissä eli sitä suositeltiin. On tosiaan vähän kauempana siellä Firenzen takana, mutta sinne ei tartte ainakaan suurinta osaa ajaa pikku tietä, kun Firenzeen asti menee motari.